Ποιοι Είμαστε

Προερχόμαστε από ένα ευρύ επαγγελματικό, κοινωνικό και μορφωτικό φάσμα. Διαφορετικές είναι και οι πολιτικές μας διαδρομές. Ορισμένοι δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με τα κοινά, κάποιοι κατείχαμε δημόσια αξιώματα ή μετείχαμε σε μη κομματικούς φορείς. Μας φέρνει μαζί η απόφαση να δράσουμε για την Πρόοδο και την Περηφάνια της κοινωνίας μας.
 

Κατεβάστε το καταστατικό μας

 

Βασιλική Αναστάση, περιβαλλοντολόγος με ειδίκευση σε θέματα διατήρησης της φύσης. Λειτουργός δικτύου Natura 2000 στον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου, που είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός με κύριο στόχο την προστασία των άγριων πτηνών και των οικοτόπων τους. Μεταπτυχιακό στη διατήρηση περιβάλλοντος στο University CollegeLondon και πτυχίο στις περιβαλλοντικές επιστήμες στο Reading University.
 

Γιώργος Άππιος, Γενικός Διευθυντής Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου), Chartered Accountantμε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.  Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες στην Αγγλία και διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Οργάνωσης και μετέπειτα ως Οικονομικός Διευθυντής και στέλεχος της Ανώτατης Διεύθυνσης του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας. Νυμφευμένος, με δύο παιδιά.

Στέλιος Αχνιώτης, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στη διεύθυνση έργων. Πρόεδρος του ΕΤΕΚ—Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου. Υπεύθυνος Τομέα Κατασκευών και Διεύθυνσης Έργων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ενεργό μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (τέως Πρόεδρος) και του ΕΤΕΚ. Πατέρας δύο παιδιών.

Δημήτρης Γεωργιάδης, αρθρογράφος, δημοσιογράφος και Οικονομικός Διευθυντής στην εφημερίδα Πολίτης. Μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και τουInstitute of Chartered Accountants in England and Wales. Ιδρυτικό μέλος της Διαφάνειας Κύπρου. 

Αλέξανδρος Διογένους, επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην αυτοκίνηση, προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, πληροφορική, υπηρεσίες outsourcing. Σπουδές σε μηχανολογία και χρηματοοικονομικά. Ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία σε Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία. Παντρεμένος με δύο παιδιά. Τριαθλητής και ποδηλάτης.

Σταύρος Α. Ζένιος, πανεπιστημιακός, χρηματοοικονομικά και διοικητική επιστήμη. Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος των Πρυτάνεων των πανεπιστημίων των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και 130 επιστημονικών άρθρων με διεθνείς βραβεύσεις. Βιβλίο του μεταφράστηκε στα κινέζικα. Εργασία σε ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστρία, Αργεντινή. Με την σύζυγο του Νίνα ανέβηκαν στο Κιλιμάντζαρο φτάνοντας στη κορυφή Uhuru-Ελευθερία(5895μ.) στις 8.20πμ. Πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Μαρίνα Θεοδότου, επιχειρηματίας και οικονομολόγος, με Six Sigma Black Belt. Ίδρυσε τοTEDxNicosia και είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας Curveball Ltd που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής. Διετέλεσε διευθύντρια στο CIPA-Cyprus Investment PromotionAgency και αντιπρόεδρος για θέματα ποιότητας και παραγωγικότητας στην Bank of America. Σπουδές  σε ΗΠΑ και εργασία σε ΗΠΑ, Ιορδανία και Κύπρο.   

Πέτρος Ιωάννου, πανεπιστημιακός, ηλεκτρολογία με ειδίκευση στα συστήματα ελέγχου και στα ευφυή συστήματα συγκοινωνίας. Διετέλεσε καθηγητής, Κοσμήτορας και διευθυντής ερευνητικών κέντρων σε πανεπιστήμια της ΗΠΑ και Κύπρου, και επισκέπτης σε Αυστραλία και Ελλάδα. Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων και 200 επιστημονικών άρθρων και είναι Fellow σε επιστημονικούς συνδέσμους όπως IEEEIFACIET. Νυμφευμένος, με τρία παιδιά.

Κώστας Καδής, Πανεπιστημιακός, βιολόγος με εξειδίκευση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη. Διευθυντής της Μονάδας Διατήρησης της Φύσης και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Frederick. Συμμετείχε σε πέραν των 35 ερευνητικών έργων, στα περισσότερα από τα οποία ως επιστημονικός υπεύθυνος. Υπηρέτησε ως Υπουργός Υγείας από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2008. Νυμφευμένος με δύο παιδιά.

Θεανώ Καλαβανά, διδακτορικό στην περιοχή της Ψυχολογίας της Υγείας. Με υποτροφίαFulbright πηγαίνει στην Αμερική και κάνει την κλινική της άσκηση στο Memorial Hospitalτου Northwestern University στο Chicago και στο Carnegie Mellon University στο Pittsburgh. Από το 2008 μέχρι και σήμερα έχει διδάξει ως επισκέπτρια Λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ. Έχει δημοσιεύσει έρευνες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Journal of HealthPsychologyInternational Journal of Public Health.

Συμεών Κασσιανίδης, ιδρυτής, CEO και πρόεδρος του Ομίλου Hyperion SystemsEngineering (ΥΠΕΡΙΩΝ), ενός από τους κορυφαίους προμηθευτές συμβουλευτικών υπηρεσιών και  συστημάτων εφαρμοσμένης μηχανικής στη παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, πετροχημικών, χημικών ουσιών, φαρμακευτικών ειδών, τροφίμων και ποτών, παραγωγής ενέργειας, ύδατος, χάλυβα και αλουμινίου.  Κάτοχος PhD και DIC από το Imperial College of Science Technology and Medicine και BSc από το Massachusetts Institute of Technology. Εικοσαετή εμπειρία στην εκτέλεση προγράμματος και τη διαχείριση της τεχνολογίας στις βιομηχανίες διεργασίας και κατασκευής.  Υπηρέτησε σε αριθμό Διοικητικών Συμβουλίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, όπως το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, JCC Payment Systems, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και στο Ινστιτούτο Κύπρου.

Κυριάκος Κόκκινος, ΙΒΜ Executive. Διεθνή καριέρα και εμπειρία στο χώρο ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής με έμφαση στις σύγχρονη αντίληψη για το ρόλο της πληροφορικής στις σύγχρονη Κοινωνία της Γνώσης.  Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας  Εργοδοτών και Βιομηχάνων, του Διοικητικού ΣυμβουλίουCIPA-Cyprus Investment Promotion Agency, Πρόεδρος του ΔΣ του CyAD-Cyprus Association of Directors. Διετέλεσε Πρόεδρος των CITEA-Cyprus IT Enterprises Association  και  CyABA-Cyprus American Business Association, και μέλος στα ΔΣ του ΚΟΤ και Αρχής Λιμένων. Σπουδές και εργασία σε Κύπρο, ΗΠΑ, Ιταλία και Ελλάδα.

Μάριος Κληρίδης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, PhD στα οικονομικά από την Αγγλία, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.  Διδάσκει σε φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Οικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κυπριακών Οικονομικών Μελετών.  Είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιο.

Μάρω Κυπρή HamesMA Διεθνής Κοινωνική Πολιτική. Εργασία σε πολλές χώρες σε αποστολές των Ηνωμένων Εθνών πάνω σε θέματα ανάπτυξης και μεθόδων για την παραγωγή και το εργασιακό περιβάλλον. 

Θεόδωρος Κυπριανού, MD PhD, ιατρός πνευμονολόγος–εντατικολόγος. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν. Λευκωσίας, Επίκουρος καθηγητής St Georges MedicalSchool University of London, τ. Αντιπρόεδρος Επιτροπής Βιοηθικής Αξιολόγησης Βιοϊατρικής και Κλινικής Έρευνας, Αντιπρόεδρος NGO Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας. Σπουδές και εργασία σε Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία.

Αντρέας Μεσαρίτης, βοηθά επιχειρήσεις και άτομα να ανακαλύψουν, να βιώσουν και να μεταδώσουν την Ομορφιά τους. Για τον σκοπό αυτό εξερευνά τα βάθη της Αυτογνωσίας και την πηγή της Αυταγάπης μέσα από έρευνα και προσφορά Συμβουλευτικής και Σεμιναρίων. Αναβάθμισε τη συμβατική Στρατηγική Μάρκας στην αυθεντική Στρατηγική Ομορφιάς. Ξέρει ότι η φύση του ανθρώπου είναι η Αγάπη η οποία όμως σκιάζεται από το Φόβο που το περιβάλλον μάς κληρονομεί. Προετοιμάζεται να τρέξει τον πρώτο του Μαραθώνιο τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθηνά.


Ηλιάνα Νικολάου, νομικός, Διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε πρόεδρος του Οικογενειακού Δικαστηρίου και Επίτροπος Διοικήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας την περίοδο του 1998-2010. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ---Fundamental Rights Agency--- της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στέλιος Νίκολσον, επιχειρηματίας, σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Αγγλία και με προηγούμενη πείρα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Δίας Ολύμπιος, Διευθυντής Marketing στην εταιρεία Tsiakkastel Office Line ltdΣπουδές Management, Marketing and International Business σε Αμερική και Ελβετία. Νυμφευμένος με τη Μαρία Τσιάκκα με δύο παιδιά.

Χαράλαμπος Σαββίδης, δικηγόρος, πανεπιστημιακός. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Διατηρεί με συνεργάτες δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία. Διδάσκει στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και εργάστηκε ως ερευνητής στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε Κυπριακά και διεθνή επιστημονικά νομικά περιοδικά. Είναι νυμφευμένος με ένα παιδί.

Πέτρος Σιέγκας, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Απόφοιτος μηχανολόγος μηχανικός Ε.Μ.Π. Συνεργάζεται με οργανισμούς σε ερευνητικά προγράμματα στους  τομείς της αεροπλοΐας και των ιατρικών εμφυτευμάτων. Δραστηριοποιείται στη ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου και πολυμέσων για την διάδοση ιδεών, την δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και τη δημοκρατική σύνθεση απόψεων.

Σταύρος Σπανός, Μηχανικός, επιχειρηματίας και στέλεχος επιχειρήσεων.  Σπούδασε Μηχανολογία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο CassBusiness School, Λονδίνο.  Εργάστηκε σε Αθήνα, Λονδίνο, Κύπρο και Μόσχα. Τα τελευταία 11 χρόνια κατέχει ανώτερη διευθυντική θέση  στον ομιλο Hyperion Systems Engineering, που δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά λύσεων βιομηχανικής πληροφορικής, εφαρμοσμένης μηχανικής και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε βιομηχανίες διεργασιών (πετρελαίου+αερίου, χημικών,  χάλυβα κ.α. ). Ζεί στη Λευκωσία και είναι νυμφευμένος με δύο παιδιά.

Αντρέας Σώσειλος, τέως δήμαρχος, ΜΒΑ επιχειρησιακή έρευνα, υπηρέτησε στο Γραφείο Προγραμματισμού και διευθυντής αερολιμένα στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Μακρά δράση στη κοινωνία των πολιτών από τα φοιτητικά χρόνια. Σπουδές και εργασία σε Κύπρο και ΗΠΑ.

Έλενα Τάνου, Αντιπρόεδρος Top Kinisis Travel Plc, ειδικεύεται στον τομέα των ταξιδίων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Συνεδριακό Τουρισμό. Αντιπρόεδρος Τουρισμού στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας-ΕΒΕΛ, πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών από το 2005 – 2009 (ΚΟΓΕΕ). Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια φορέων με ειδικό ενδιαφέρον τις επιχειρήσεις. 

Αντώνης Τζακούρης, εγκεκριμένος λογιστής, τραπεζικός. Εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και Εργασιών Εξωτερικού στην Τράπεζα Κύπρου. Επίτιμος γραμματέας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Σπουδές και εργασία σε Ελλάδα, Ολλανδία, Αγγλία και Κύπρο.


Νίκος Τιμοθέου, σύμβουλος επιχειρήσεων, Πρόεδρος του Κυπριακού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBENCY) και πρώην Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής ΑΤΗΚ. Με ευρεία δράση στα κοινά διάφορων επιστημονικών κλάδων. Σπουδές στην ηλεκτρολογία-μηχανολογία (ΕΜΠ), στην ηλεκτρονική επικοινωνία και στη διεύθυνση επιχειρήσεων.

Ορέστης Τριγγίδης, ειδικός σε θέματα Πληροφορικής και ηλεκτρονικής μάθησης. Δράση σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σχετικά με το Δικαίωμα της Πρόσβασης σε Πληροφορίες, Προφορική Ιστορία και Ιστορική Μνήμη. Φωτογραφικό πρότζεκτ "OldNicosia Revealed". Συντονιστής σε κατασκηνώσεις νέων. Σπουδές στην Επιστήμη Η/Υ, Πληροφοριακά Συστήματα, Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ζει στη Λευκωσία.

Χαρίδημος Τσούκας, Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στην έδρα Columbia ShipManagement, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κύπρος, και Καθηγητής Οργανωσιακών Σπουδών,University of Warwick, Βρετανία. Τακτικός αρθρογράφος σε ελλαδικές και κυπριακές εφημερίδες  πλούσιο συγγραφικό έργο με ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Γιώργος Χαραλάμπους, οικονομολόγος, πρώην Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και πρώην ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου. Διετέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Οικονομολόγων.